Стенд за снемане на размер

След като преди почти пет години се сдобихме с инструменти за настройка на седалки и парчета, сега допълваме със стенд за снемане на размери и специализиран софтуер, чрез който с висока точност се определят оптималните индивидуални настройки на планински и шосейни велосипеди.

RAM Bikes 2014

Напоследък MTB индустрията изживява бурни времена – още преди новите 29-инчови колела да са придобили масовост се пръкна междинен размер, 27.5 инча.

Именно на него са заложили през този сезон RAM Bikes, тъй като 27.5 инчовите колела съчетават най-доброто от два свята – всъдеходни почти колкото 29-ките и пъргави почти като 26-ци.

ht2_27.5

RAM HT2 27.5

 

AM_27.5

RAM AM1 27.5

Пълният каталог в PDF или разгледайте с Google viewer

Цени и наличност(PDF / XLS /HTML):

RAM Bikes 2013

За много хора новите неща при RAM Bikes вече не са тайна, но вече официално:
Новият каталог в PDF (4.3MB)

Накратко: Вече има XC1 и HT2 във вариант 29-er. Рамките Nduro 29 и AM TWO 26 са пълучили ъпгрейд с 12mm maxle задна ос. Вилки Fox при по-високите окомплектовки, ръкохватки ODI, компоненти Easton, главини Novatec.

XC1 29

XC1 29

HT2 29

HT2 29

Колелетата поумняват

В последните 20-ина години, за добро или лошо, в автомобилите беше изсипано умопомрачително количество електроника — за облекчение на едни и раздразнение на други. Ето че това е на път да се случи и при доста по-семплите във всяко отношение велосипеди.

Всъщност идеята на пръв поглед никак не е лоша. Всеки който кара “меко” колело знае колко тегаво е да се настройва окачването ръчно в реално време — освен че е неудобно, може да бъде и опасно. Системата показана горе следи динамично какво се случва и настройва шока за части от секундата. Акселерометри и датчик за каданс подават данни към компютъра, който решава какви настройки да избере. Системата разбира кога се педалира активно и реагира на това като заключва шока или оставя малък ход, в зависимост от терена. Разбира се, грижата батерията да е винаги заредена може да дойде в повече на много low-tech настроени карачи 🙂

Пълната статия в bikeradar.com