Фрезоване на рамка (средно движение)

Преди не-чак-толкова-много години, едва ли на някого му е минавало през ума, че един ден ще трябва да си фрезова рамката за да си монтира средно движение. И сега няма да се наложи, ако изберете старите касетни средни движения като това:

product_300

 

При тези средни движения лагерите имат собствена носеща конструкция и не се влияят от несъвършенствата на рамката – например ако тръбата на средното не е срязана строго перпендикулярно или има шупли и неравномерно нанесена боя. Те обаче имат и един недостатък: тежки са. Затова при следващото поколение средни движения лагерите се захващат директно за резбата на рамката:

product_1142

Новата конструкция е много по-лека, но затова пък изисква страничната повърхност на тръбата на средното движение на бъде чиста и почти идеално перпендикулярна на оста на въртене. В противен случай лагерите не лягат в превилната равнина, претоварват се и не след дълго се разбиват.  Затова тръбата на следното движение трябва да се “фрезова” (доколкото това е правилния термин). Използва се този специален инструмент:

ptool

Инструментът отнема тънък слой материал от страните на тръбата на средното движение, като осигурява успоредна и чиста повърхност, на която лагерът да легне. В магазина разполагаме с такъв инструмент, а всички рамки закупени от нас се фрезоват безплатно. Безплатно е също почистването на резбата и монтажът на средното движение с динамометричен ключ.

Вижте видео на процеса в youtube.

Актуални предложения: Средно движение